بازار برنج ایران | مرکز خرید، فروش و قیمت گذاری برنج داخلی-خارجی

09127560859 En

انواع برنج

کد: 178    تاریخ: جمعه، ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ساعت ۲۳:۱۵:۱۳    بازدید: 125

برنج یک غذای اصلی در هر آشپزخانه ای ست و با انواع مختلف آن، تعداد زیادی از غذاها را می توان پخت. قبل از اضافه کردن یک نوع برنج به هر غذایی که می خواهید آماده کنید، مجددا فکر کنید. جایگزینی یک نوع برنج برای یک نوع غذا می تواند نتیجه ی و طعم غذا را تغییر دهد. هر نوع برنج دارای طعم، بافت و ویژگی های منحصر به فردی است که با برنامه های مختلف پخت و پز متناسب است. بنابراین چگونه می توان تشخیص داد کدام نوع برنج، بهترین نوع برنج رای استفاده است؟ این مقاله اختلافات برجسته ای را بین انواع مختلف برنج را از برنج باسماتی معروف گرفته تا برنج جاسمین معطر و سایر برنج ها را بررسی می کند.

واژه نامه

شرایط آناتومی برنج ممکن است در طول این مقاله و در هنگام بحث در مورد تفاوت انواع برنج مورد استفاده قرار گیرد.   
 

انواع برنج

غلاف برنج (Hull) - هر دانه برنج در یک پوسته خارجی سخت و یا شلتوک قرار دارد که قبل از مصرف برنج برداشته می شود. این لایه در تمام انواع برنج حذف می شود .
سبوس (Bran)- در زیر غلاف، لایه سبوس قرار دارد که در تمام انواع برنج حذف نشده است. این قسمت از دانه برنج شامل مواد مغذی ست و معمولا به رنگ قهوه ای مایل به زرد است، اما بسته به رنگدانه هایی که در لایه های سبوس وجود دارد، ممکن است خرمایی یا سیاه باشد. لایه سبوس ممکن است مصرف شود، اما معمولا پس از عملیات بیشتر کارخانه ها لایه سبوس برنج برداشته می شود.
برنج سفید (White Rice)- پس از برداشتن سبوس و ریشه دانه برنج(هسته دانه برنج)، برنج سفید باقی می ماند که به عنوان مغز برنج شناخته می شود، این بخشی از برنج است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
ریشه دانه برنج(هسته دانه برنج)( Germ)- در قسمت انتهایی دانه برنج، ریشه دانه برنج، یا هسته برنج قرار گرفته است مواد مغذی متراکم است.این قسمت از برنج  پر از ویتامین B، مواد معدنی و پروتئین است، و به برنج تا رنگ و مواد مغذی را اضافه می کند.

انواع برنج

طول و شکل

برنج اغلب به عنوان یکی از سه گونه - دانه بلند، برنج دانه متوسط  یا برنج دانه کوتاه یافت می شود. این ارقام به طول و شکل دانه اشاره دارد. به عبارت ساده تر، برنج دانه بلند دارای شکل استوانه ای و قد بلند تر است، در حالی که برنج دانه کوتاه کوتاه تر و گردتر می باشد.
برنج دانه بلند - این برنج دارای دانه های است که طول آن حداقل 3 تا 4 برابر بیشتر از عرض آن است. با توجه به ترکیبات نشاسته ای آن، زمانی که این نوع برنج پخته شود، بصورت دانه های جدا، سبک و کرکی خواهد بود.
برنج دانه متوسط - در مقایسه با برنج دانه بلند، دانه برنج متوسط  کوتاهتر و عرض بیشتر است. از آنجا که دانه های پخته شده نسبت به برنج دانه بلند نم دار تر است، برنج دانه متوسط تمایل بیشتری برای به هم چسبیدن دارد.
برنج دانه کوتاه - حاوی دانه هایی است که عرض آن کمتر از دو برابر طول آنهاست. این برنج کوتاه و مناسب برای پخت سوشی است. برنج دانه کوتاه وقتی پخته شود بافت چسبنده است.

بافت برنج

هنگام پختن غذاهایی که به برنج نیاز دارد، باید در مورد بافت مورد نظر برنج فکر کنید. محتوای نشاسته  در برنج از نوعی تا نوعی دیگر متفاوت است. این مورد روی اینکه برنج چسبنده و سبک و یا کرکی باشد تاثیر می گذارد.
برنج چسبنده –  برنج چسبنده به عنوان برنج شیرین نیز شناخته می شود، برنج چسبنده عمدتا در جنوب شرقی و آسیای شرقی رشد می کند و در بسیاری از غذاهای سنتی آسیایی، دسرها و شیرینی ها استفاده می شود. هنگامی که برنج چسبنده پخته شده، بسیار چسبنده است و اغلب به شکل آرد برنج در میاد.
برنج بخارپز شده (parboiled) – برنجی ست "سخت " که این نوع برنج از فرآیند دادن بخار قبل از جدا سازی پوسته عبور کرده است. این فرآیند برنج جداگانه ای را تولید می کند که وقتی پخته می شود سبک و نرم است . برنج تبدیل شده نوعی برنج بخار پز شده است که قبلا به نوعی پخته شده است و در نهایت به شما این امکان را می‌دهد که ظرف‌های برنج را  در هنگان پخت اصلی سریعتر بردارید .

رنگ برنج

برنج پس از برداشت به طور طبیعی قهوه ای است، اما هنگامی که لایه غلاف و لایه سبوس که حاوی مواد مغذی ست حذف می شود، رنگ آن سفید است. برنج قرمز، برنج سیاه و برنج بنفش همه ویژگی های رنگدانه منحصر به فرد در لایه سبوس برنج است. برای گونه های رنگی برنج، لایه سبوس معمولا برای حفظ  ارزش غذایی از برنج حذف نمی شود.
برنج جلا داده شده - اصطلاح "جلا" به سادگی اشاره به برنج سفید دارد که لایه بیرونی قهوه ای و لایه سبوس آن برداشته شده است. برنجی که لایه های سبوس خود را از دست داده به عنوان "برنج آسیاب شده" نیز شناخته می شود.
برنج قهوه ای - این برنج سالم لایه غلاف خود را از دست می دهد و لایه سبوس و لایه ی هسته خود را حفظ می کند که به رنگ قهوه ای مایل به زرد دیده می شود. اگرچه برنج قهوه ای بیشتر از برنج سفید طول می کشد تا بپزد، اما لايه های متراکم آن حاوی مواد مغذی سارشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
برنج ممنوعه (Forbidden) - برنجی با ارزش غذایی بالا، این نوع برنج بعنوان برنج سیاه نیز شناخته می شود که دارای عطر و طعم دیوانه کننده ای ست. هنگامی که پخته شده، کمی چسبناک است، این نوع برنج در انواع غذاهای چینی یا تایلندی استفاده می شود، از جمله کیک برنجی چینی. اگر آن را با برنج سفید مخلوط کنید، می توانید تنوع رنگی به غذاهای خود بدهید.
برنج وحشی - دانه های برنج وحشی از جنس زیزانیا از علف های وحشی برداشت می شوند. در کنار داشتن پروتئین بالا، برنج وحشی میتواند رنگارنگی عجیب و غریبی را به هر غذایی بدهد.این نوع می تواند برای سوپ قارچ، دسرها و یا غذاهای جدید استفاده شود.

عطر برنج

عطربرنج یکی دیگر از عواملی است که در هنگام پخت و پز با برنج مورد توجه قرار می گیرد. برخی از انواع برنج در حالی که پخته شده اند، از رایحه ای فرح بخش بهره مند اند. یک عنصر حسی را به ناهار مهمانان خود با این نوع برنج اضافه کنید!
برنج باسماتی - برنج باسماتی یک نوع برنج دانه بلند است که در میان غذاهای هندی و سایر غذاهای بومی محبوب است. برنج باسماتی پخته شده طعم و عطر دلپذیری را به ارمغان می آورد.
برنج یاسمن - برنج جاسمین، به عنوان برنج معطر تایلندی شناخته می شود، یک نوع برنج دانه بلند با یک هسته طولانی و بافت کمی چسبنده است. از آن استفاده کنید تا عطر و طعم نافذی را به غذای خود اضافه کنید.

انواع مختلف برنج و مصارف آن‌ها

همانطور که در بالا نشان داده شد ، عوامل مختلفی در انتخاب اینکه چه برنج برای نیاز شما مناسب تر است وجود دارد . نگاهی به این نوع برنج ها بیندازید و مشخص کنید کدام نوع مشخصات طعم ، رنگ ، قد و بافت بهتری برای دستور غذایی شما را دارد.// تهیه شده در بازار برنج ایران

 

شماره تماس مشاوره و استعلام قیمت
08642424583  |  09127560859

در صورت عدم پاسخگویی از طریق واتساپ، تلگرام یا ایمو به شماره09127560859 پیام بگذارید.

بازار برنج

وبلاگ

برنج فروشی

مرکز خرید

  • موردی یافت نشد. بازار برنج ایران
Tool tip